Facebook Grubu Nasıl Silinir?

Facebook Grubu Nasıl Silinir?

Facebook grup silme nasıl yapılır, Facebook’ta bir gruba üye misiniz yoksa grup yöneticisi mi ya da her iki duruma da sahip misiniz? 3 milyara yakın kullanıcısı olan ve dünyanın en fazla ziyaret edilen internet sitesi özelliği taşıyan Facebook’ta sayfaların daha güçlü olmasının yanında gruplar da hâlâ etkinliğini sürdürüyor.

Facebook uygulaması içerisinde grup açmak ve gruptaki insanlar ile iletişim hâlinde olmak sık kullanılan bir özelliktir. Birçok kişiye ulaşmanın en keyifli yollarından biri olan grup kurma özelliği bazı durumlarda can sıkıcı olabilir.

Grubun aktifliğini kaybetmesi ya da kullanılmasına ihtiyaç olmaması, zaman yetersizliği ve bildirimlere yetişememe gibi durumlar sebebiyle kapatılmak istenebilir.

Facebook’ta açılan grupların silinmesi nasıl olur? Grup silme işlemi tamamen kalıcı bir silme yöntemidir sildiğiniz grup tekrar geri getirilemez.

Facebook Grup Silme Nasıl Yapılır?

Facebook üzerinde açılan herhangi bir grubun silinebilmesi için o grubu açan ya da yetki verilen bir yönetici olmanız gerekmektedir. Grubun normal üyeleri grubu silme özelliğine sahip değildir.

Grup üyeleri, grupta bulunmak istemedikleri zaman kendi istekleriyle çıkabilir ama grubun tamamen silinmesi için grup yöneticisi olunmalıdır. Yöneticisi olunan grup silinebileceği gibi isteğe göre arşivleme imkânı da bulunmaktadır. Arşivleme işlemi sonrasında yönetici, grubu tekrar aktif edebilmektedir.

Grubun kapatılması için grupta herhangi bir üye bulunmaması gerekir. Eğer grupta üye var ise üyeler kısmından bu üyeler çıkarılmalıdır. “Gruptan Çıkar” kısmına tıklanarak grup içerisindeki üyelerin tamamı çıkarılabilir.

Bu işlem sonrasında grup silme işlemi yapılabilir. Grup silme işlemi kalıcı bir işlem olduğundan dikkatli düşünülerek karar verilmesi gerekir. Grubun tekrar geri alınması veya aynı grubun tekrar aktif edilmesi mümkün değildir.

Facebook Grup Kapatma

Yukarıda bahsettiğimiz Facebook’ta grup silme yöntemini sıralayalım:

  • Öncelikle Facebook uygulamasına giriş yapılmalı ve ardından silmek istenilen grup seçilmeli,
  • Gruba girildikten sonra “Üyeler” kısmında yer alan tüm üyeler gruptan çıkarılmalı,
  • Tüm üyeler gruptan çıkarıldıktan sonra kurucu yönetici, “Gruptan Ayrıl” seçeneğine tıkanmalı,
  • Bu işlemin yapılması hâlinde “Grubun son üyesi olduğun için gruptan ayrılman halinde grup silinecek” uyarısıyla karşılaşılır.
  • Uyarının onaylanması durumunda yönetici gruptan ayrıldığında grup otomatik olarak silinir.
facebook grup silme

Grubun silinmesi durumunda grup tekrardan aktif edilememektedir yani grup silme işlemi kalıcı bir işlemdir. Üye sayısı fazla olan hesaplar için uğraştırıcı olsa da ne yazık ki grup kapatma veya silme işleminin alternatif bir yolu bulunmamaktadır.

*Facebook’ta üyesi olduğunuz grupların, isimleri ve içerikleri zamanla değişebilmektedir. Böyle bir durumda bildirim gelse de gözden kaçabilir. İstemediğiniz bir platformda yer alma tehlikesine karşı çok dikkatli olmak gerekir.

Facebook grup kapatma/silme nasıl yapılır, Eğer grup kapatılamıyor ya da grup silinemiyor hatası çıktıysa o zaman bir yöntem daha denemeniz gerekir. Grup kapatılamadığında işlemin farklı bir cihaz veya bilgisayarda denenmesine çalışılır.

Facebook Destek kategorisi ile tüm Facebook sorunlarınızı çözün!

Facebook Grup Kapatırsam Bilgiler Ne Olur?

Facebook grubunuzu kapattığınız taktirde gruba ait olan tüm bilgiler tekrar geri getirilmemek kaydı ile silinecektir.

Facebook Grup Kapatınca Üyelere Bildirim Gider mi?

Facebook grup kapatmanız durumunda grup üyelerine bildirim gidecektir ve gruba tekrar giremeyeceklerdir.

Facebook Grupları Kapatıldıktan Sonra Tekrar Açılabilir mi?

Bir facebook grubunu kapattıktan sonra tekrar açma imkanınız bulunmamaktadır.

Facebook’ta grup ayarları nasıl yapılır?

Sol sütunda Gruplar’ı tıklayın, dilediğiniz birini seçin ve girmek için tıklayın. Başlığın hemen alt tarafında “Daha Fazla” butonu bulunur. Butona basın ve açılır menüde “Grup ayarlarını düzenle” yi arayın.

Messenger’da kurulan grup nasıl silinir?

Bu, ekranın sağ üst tarafında ki bilgi kısmının altındadır. Tıkladığında, grup seçenekleriyle birlikte bir açılır pencere açılır. Açılan menüde Sil butonuna bas.

Facebook’ta katıldığım grupları nasıl gizlerim?

Sol tarafta Grubu yönet başlığını göreceksiniz. Burayı aşağı doğru kaydırın ayarları açın. Ayarlara tıklayın. “Grup ayarlarını yap” başlığı altında ” Grubu görünmez yap ” başlığını göreceksiniz. O kısımdan gizleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 22 Ortamala: 5]
Enes Bulut

Yazılar: 474

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üz...

2 yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir