Hotmail, 1999 yılından beri yayında olan bir mail servisidir. Ücretsiz üye olunan web tabanlı servis, tüm kullanıcılarına 10 GB depolama alanı sunmaktadır. Aralık 2021 itibariyle 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya hizmet sağlamaktadır. Web tarayıcısı, eklentileri, uygulaması ve çeşitli masaüstü ve mobil cihazlarda uyumlu şekilde çalışması sayesinde, en çok tercih edilen mail servisleri arasında yer almaktadır. Ancak alternatif mail servislerine geçmek ya da farklı amaçlar doğrultusunda hotmail hesap silme işlemi yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Hotmail hesabınızı kapatmadan önce verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederiz.
Hotmail hesabınızı kapattığınızda;
- One Drive dosyalarınız,
- Xbox Live verileri,
- GamerTag verileri,
- Skype kimliği ve kişileri,
- NuGet.org hesap verileri,
- outlook.com, hotmail.com, Live Messenger ve e-posta hesap verileri,
- Hesaba tanılı olan bakiye, kullanılmayan puanlar ve Microsoft’un diğer uygulamalarıyla olan optimizasyonlar silinecektir.
Hotmail Hesap Silme
Kullanıcının hesabı kapatmaya karar vermesinin ardından Hotmail hesap silme işlemleri, 60 gün boyunca verilerinin saklanmasına izin vermektedir. Eğer hesabınızı tekrar aktif ederseniz, verilerinizi bu süre zarfında kaybetmeden geri alabilirsiniz.
- https://outlook.live.com/owa/ adresine tıklayın.
- Silmek istediğiniz mail adresi hesabına giriş yapın.
- Sağ üst kısımda yer alan avatarınızın yer aldığı yere tıklayın ve buradaki Profilim seçeneğine tıklayın. Eğer hali hazırda giriş yaptıysanız hesabınıza doğrudan https://account.microsoft.com/profile/ bağlantı linkine de tıklayarak profil ayarlarınıza ulaşabilirsiniz.
- Profil sayfasının en alt kısmında yer alan “Hesabınızı kapatma” seçeneğine tıklayın.
- Bu aşamada kimliğinizi onaylamak için SMS onayı alınabilir. Bu noktada daha önce giriş yaptığınız cep telefonu numaranıza SMS gönderimi sağlatarak, gelen kodu siteye giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer SMS onayı istemezse, doğrudan adımları takip etmeye devam edebilirsiniz.
- Açılan sayfa içerisinde aydınlatma metni yer almaktadır. Metni okumanızın ardından “İleri” seçeneğine tıklayabilirsiniz.
- Hotmail hesabınızı opsiyonel olarak neden silmek istediğinizi ekleyebilirsiniz.
- “Hesabı Kapanmak Üzere İşaretle” bağlantısına tıklayarak işlemleri tamamlayabilirsiniz.
Hotmail hesabınız 60 gün boyunca tekrar açabilmeniz üzere ofline modda bekleyecektir. Bu süre zarfında karar değiştirdiğiniz taktirde, tekrar https://outlook.live.com/owa/ adresi üzerinden giriş yapabilir ve mail adresinizi aktif edebilirsiniz.
Hotmail Verilerini Nasıl Yedeklerim?
E-Posta yedeklemek için Windows’un mail uygulamasını ya da Hotmail masaüstü uygulaması kullanmanız gerekmektedir.
- Uygulamayı indirmek için; PC için Microsoft Store, Apple cihazları için App Store içerisinde Outlook yazabilirsiniz. Android mail kaldırma için cihazınızın Play Store mağazasından Microsoft Outlook uygulamasını indirin.
- Uygulamayı kurmanızın ardından oturum açmanız gerekmektedir.
- Maillerinizi eşzamanlayın.
- Sol üst kısımda yer alan Dosya sekmesine tıklayın.
- “Aç ve Dışarı Aktar” seçeneğine tıklayın.
- Çıkan sekme içerisinde “Dosyaya Ver” seçeneğine tıklayarak, “İleri” tuşuna basın.
- “Outlook Veri Dosyası (.pst)” seçeneğine tıklayarak, “İleri” tuşuna basın.
- Bütün mail kutularınızı yedeklemek için seçenekler arasında yer alan “Alt klasörlerle birlikte” seçeneğine tıklayarak, “İleri” seçeneğine tıklayın.
- Dosyayı kaydetmek istediğiniz konumu belirlemek için “Gözat” ile Masaüstü’nü belirleyin ve “İleri” seçeneğine tıklayın.
Böylece yedekleme işleminiz tamamlanmış olacaktır.
Gmail hesap silme hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!
Hotmail Verilerini Geri Yükleme
Hotmail verilerini geri yükleme için, öncelikli olarak yukarıda gösterdiğimiz şekilde verileri indirmiş ve “.pst” dosya uzantısında olması gerekmektedir. Eğer uygun koşulda yedekleme yaptıysanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
- Outlook uygulaması içerisinde “Dosya” menüsüne giriş yapın.
- “Aç ve Dışarı Aktar” sekmesine gidin.
- “İçeri/Dışarı Aktar” kısmına tıklayın.
- “Başka bir programdan veya dosyadan içeri aktar” seçeneğine tıklayın ve “İleri” seçimini yapın.
- “Outlook Veri Dosyası (.pst)” seçeneğine tıklayın ve “İleri” seçimini yapın.
- “Gözat” kısmı içerisinden daha önce kayıt ettiğiniz “.pst” uzantısında olan dosyayı seçin ve “İleri” seçimini yapın.
- “Son” seçimini yapın ve aktarımı tamamlayın. Ayrıca sitemiz üzerinden Hotmail hesap şifre değiştirme işlemleri hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Threads Nedir? Nasıl Kullanılır?
Günümüzün sosyal medya ve teknoloji çağı oluşu ile her geçen gün yeni bir teknolojik gelişme ya da sosyal medya bazında yeni bir güncelleme yaşanabili...
Bu yazı ilginizi çekebilir: E-Posta Nasıl Açılır?