Instagram soruları

Instagram Fotoğraf Paylaşımlarını Gizli Hale Getirme Noktasında Bilinmesi Gerekenler

Instagram artık fotoğraf paylaşımı konusunda ilk sırada yer alan sosyal medya uygulaması. Her ne kadar anlık haberleşme için uygun görülmese de Instagram’ın fotoğraf paylaşımı ve video paylaşımı alanında diğer sosyal medya uygulamalarının çok daha önünde olduğu da bir gerçek. Hal böyle olunca görselliği ön plana çıkaran uygulamanın kullanıcı sayısı da günden güne artış gösteriyor. İlk çıktığı yıllarda sadece 40 milyon gibi rakamlara ulaşabilen Instagram şimdilerde 10 katı büyüme göstererek 400 milyon kullanıcının da üstüne çıkmayı başardı.

Tabi bu durumda net bir şekilde Facebook desteğinin de etkili olduğunu söylemek gerekiyor. İlk aşamada uygulamaya pek güvenilmese de Facebook’un büyük yatırım yaparak bir riske girdiğini biliyoruz. Sadece 5 yıl içerisinde ise Instagram bu riskin karşılığını en iyi şekilde vermeyi başardı. Bu denli büyük bir platformda ön planda olan şeyin kullanıcılar olması da sürekli yeni kişiler kazanmasının ana nedeni. Sürekli çıkarılan güncellemeler bunun yanında yeni ayar özellikleriyle kullanıcılara özelleştirilebilir bir kullanım sunulması ve benzeri birçok nedenden dolayı Instagram tercih unsuru haline geldi. Bu noktada Instagram kullanıcılara profillerinde de birçok özgürlük tanıyor. Kullanıcı isterse sadece arkadaşlarının bulunduğu bir hesap oluşturabiliyor. Ya da tam tersiz bir durumla kullanıcı tüm paylaşımlarını herkese açık bir şekilde yaparak profilinin herkes tarafından görüntülenmesini de sağlayabiliyor. Bu ayrım ise tamamen kullanıcıya kalmış. Hesabında ki gönderileri sadece yakın çevresinin ve takipçilerinin görmesini isteyen kullanıcılar için hesap gizleme özelliği bulunmaz bir fırsat. İlk olarak hesabın nasıl gizleneceğini anlatalım. Bunun için kullanıcının bilgisayar üzerinden değil de direk olarak Instagram uygulamasından yani akıllı telefonundan Instagram’a girmesi gerekiyor. Ardından profil bölümünden “gizli hesap ayarları” kısmına girerek hesabı gizli konuma getirebiliyorsunuz. Bu noktadan sonra kullanıcıların bilmesi gereken bazı hususlar var. Bilinmesi gereken ilk husus artık kullanıcıların sizin fotoğraflarınızı görebilmesi için sizi takip etmeleri gerektiği. Bu işlem için her hangi bir değişikliğe de gerek yok. Size yine takip isteği normal bir şekilde geliyor. Eğer siz bu isteği kabul ederseniz kullanıcı profilinizi görüntüleyebiliyor. Bunun dışında en çok merak edilen diğer konu ise resimlerin gizli olması halinde bile görüntülenip görüntülenmeyeceği. Bu noktada oldukça dikkatli olmasınız. Zira hesabınız eğer Twitter, Facebook gibi diğer sosyal medya hesaplarına bağlıysa fotoğraf paylaştığınız anda diğer sosyal medya platformlarınızda da aynı fotoğraflar görüntülenecektir. Yani isteyen herhangi biri Instagram hesabınız gizli olsa dahi sizin fotoğraflarınızı görüntüleyebilir. Bu nedenle paylaşım yaparken dikkatli olmanız ve diğer sosyal medya uygulamalarına gönderilen bildiriyi engellemeniz gerekli.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir