Kantaron Yağı Faydaları

Kantaron Yağı Faydaları

Kantaron yağı faydaları ile ilgili tüm detaylar bu blogda sizlerle! Farklı çeşitleri bulunmakla birlikte cilt bakımı noktasında da en değerli doğal ürünlerden olan kantaron yağı, aktarlarda en fazla satışı yapılan yağlar arasındadır. Gerek sarı kantaron yağı gerek kırmızı kantaron yağı birçok faydayı da beraber getirmesiyle tanınmaktadır. Kantaron bitkilerinden elde edilmekle birlikte ülkemizin çeşitli bölgelerinde bu bitkinin görülmesi de söz konusudur. Peki, kantaron yağı nasıl yapılır?

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Genellikle yol kenarlarında ya da ormanlık alanların iç bölgelerinde var olan kantaron bitkisinden alınır. Haşlama sonrasında çiçeğin rengine göre isimlendirme durumu vardır. Krem şeklinde vücutta sürülerek kullanılabileceği gibi yapılacak karışımlarla ağız yoluyla da alınmaktadır. Sizler ev ortamında dahi kolaylıkla sarı kantaron yağı faydaları hakkında bilgi almak için yapabilirsiniz. (Vikipedi)

kantaron yağı faydaları

Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

  • Antiseptik özelliğe sahip olmasından ötürü vücut içine mikropların girmesini büyük oranda önlemektedir.
  • Var olan tüm iltihaplanma durumlarının çok daha kısa sürede geçirilmesini de sağlamaktadır.
  • Ciltte oluşan yaraların tedavisi noktasında kullanılırken lekelerin giderilmesi de söz konusudur.
  • Ağız yoluyla alınmasıyla kan şekerini düşüren kantaron yağı faydası saymakla bitmez.
  • Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini mümkün kılar, ishal ya da kabız sorunlarına çare sunar.
  • Var olan antiseptik özellikten ötürü sivilcelerin geçirilmesi adına da etkilidir.
  • Kas ve eklem ağrılarına kesin bir çözüm olarak ağrı kesici görevi de vardır.
  • Kepek durumlarını önlemesi ve saç dökülmelerini azaltması adına da tercih edilmektedir.

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Doğal ürün satışı yapılan yerlerden hazır bir şekilde alınabilir olan sarı kantaron yağı hemen tüketilebilir. Kullanımına başlamadan önce yan etkilerinin olup olmadığına dair test yapılabilir. Bu sayede zararlı durumlar açığa çıkmadan kullanımı kesilebilir. Bir damla kadar yağın bilek içine damlatılması sonrasında birkaç saat beklenilmesi yeterli olacaktır. Bu süre zarfında damlatılan yerde kaşıntı ya da kızarıklık oluşuyorsa alerjik bir durumdan bahsedilebilir. Böyle bir halde kişinin kantaron yağı kullanmaması önerilir. Ancak cilt yüzeyinde çokça kullanılan yağla ilgili herhangi bir olumsuzluk yoksa kullanıma başlanabilir. Cilt lekelerinin giderilmesi, sivilcelerin yok edilmesi ve daha pürüzsüz ciltler elde etmek için doğrudan sürülerek kullanılır. İyice yedirilmesi gerekli olurken çok daha etkili olması adına zeytinyağı, badem yağı veya diğer yağlarla karışım haline de getirilebilir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: İçerik Pazarlaması Nedir?

Doktor onayı olması durumunda ağız yoluyla da kantaron yağı kullanılabilmektedir. Ilık suyun içine atılmasıyla 1 çay kaşığı kırmızı kantaron yağı içilebilir. Yoğunluğunun azaltılması amacıyla doğal zeytinyağıyla hafif bir karışım haline getirilmesi de çokça tercih edilir. Her çeşit kantaron yağının kullanımında ölçü son derece mühimdir. Gereksiz şekilde çok yüksek dozlarda alınması, tüketilmesi, sürülmesi hallerinde zararlar görülebilir. Bundan ötürü aşırıya kaçılmaması tavsiye edilirken kişinin kronik hastalıklara sahip olması da kullanımını riskli hale getirebilir. Ayrıca sarı kantaron yağı kullanımıyla kaşıntı, kızarıklık gibi durumların görülmesi de acilen bırakılmasını gerektirmektedir.

Genel kategorisi yazılarımız ile merak ettiğiniz tüm konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron, bir eya iki yılda olgunlaşabilen orta yükselikte bir bitkidir. Çiçeklerinin toplanması ve işlenmesi neticesinde kantoran yağı olarak tüketilmektedir.

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağı, sinirsel kaynaklı hastalıklarda iyi neticeler göstermektedir. Gribal enfeksiyonlarda faydalıdır. İshali geçirebilir ve adet ağrılarını azaltabilir. Daha detaylı bilgiyi blog yazımızdan edinebilirsiniz.

Kantaron Yağı Nerelerden Alınabilir?

Kantaron yağı aktarlarda kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Ayrıca kimi kozmetik mağazalarında ve büyük marketlerde de tüketicilere sunulmaktadır.

Genel hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortamala: 5]
Genel
Gösterilecek yorum yok.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir