İsmimizi fenomist.com olarak değiştiriyoruz. 10 yıllık marka adımız instatakipci.com'un yerini yakın bir tarihte fenomist.com alacaktır.
Daha Fazla
LinkedIn Reklam Nasıl Verilir? Reklam Kredisi Nedir?

LinkedIn Reklam Nasıl Verilir? Reklam Kredisi Nedir?

Özellikle iş dünyası ve kurumsal kullanım açısından yaygınlığı göz önüne alındığında gerek yerel gerekse de global ölçekte en önemli sosyal medya platformlarından biri kuşkusuz LinkedIn’dir. LinkedIn size profesyonel bir sosyal paylaşım alanı oluştururken, aynı zamanda markanızın dijital görünürlüğünü arttırmak için yararlanabileceğiniz çeşitli pazarlama ve reklam stratejilerine de olanak tanımaktadır.

Bilhassa B2B, yani Business to Business elektronik pazarlama modelleri açısından son derece geniş bir iş ağına sahip olan platform, doğru hamlelerle pek çok yeni iş fırsatına ulaşabilmenizi kolaylaştırmaktadır. Bu doğrultuda “LinkedIn’de nasıl reklam verebilirim? Hedef kitleme erişebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?” gibi sorularınız varsa yazımızın devamını inceleyerek LinkedIn’de reklam verme yöntemleri hakkında daha detaylı bir biçimde bilgi edinebilirsiniz.

LinkedIn’de Reklam Verme Yöntemleri

LinkedIn üzerinden hedef kitlenize yönelik stratejiler geliştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli reklam verme modelleri mevcuttur. Linkedin reklam modelleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Metin Reklamları: Sadece metin odaklı olan bu reklam modeli LinkedIn kullanıcılarının gerek akış gerekse de profil sayfalarının üst ve bölümlerinde gözükmektedir. Genellikle sayfa başına 4 adet olan metin reklamları kullanıcılara, takip ve ilgi alanları doğrultusunda LinkedIn algoritması tarafından önerilmektedir.
  2. Dönen Reklamlar: İşletmenizin sağladığı farklı hizmetleri eş zamanlı bir biçimde tanıtmanıza imkan sağlayan dönen reklamlar, görseller aracılığıyla hizmetlerinizi yeni tanışanlar için bir öykü haline getirerek somutlaştırmaktadır. Daha çok markanıza yeni takipçiler kazandırmaya yönelik bir reklam türü olarak kabul edilebilecek bu model, gerek mobil gerekse de masaüstü cihazlarda kullanıcıların dikkatini çekebilecek bir görsel zenginliğe de sahiptir.
  3. Banner Reklamları: Daha çok görsel kullanımı ile öne çıkan Banner reklamları, özellikle hedefe uygun bir biçimde kişiselleştirildiğinde son derece başarılı sonuçlar elde etmek açısından büyük katkılar sağlamaktadır. Kullanıcının profilinin hemen yanında bulunan Banner linkedin reklamları, iyi zamanlanmış ve çarpıcı bir mesaj içeren bir nitelikte olmalıdır.
  4. Sponsorlu İçerik Reklamları: Bu reklam modeli, hizmetlerinizin kullanıcılara akış üzerinde standart bir içerik olarak gösterilmesi içindir. Dikkat çekici bir metin ve görsel yardımıyla oldukça etkili sonuçlar almanızda efektif bir şekilde yardımcı olabilir.
  5. Sponsorlu InMail Reklamları: LinkedIn kullanıcılarına e-mail aracılığıyla ulaşmanızı sağlayan sponsorlu inmail reklamları bilhassa nokta atışı reklam stratejilerinde önemli bir yer tutmaktadır.
linkedin reklam verme

LinkedIn Reklam Kredisi Nedir?

LinkedIn’de reklam maliyetleri farklı teklifler sunulabilmesine fırsat tanıyan rekabetçi bir sisteme dayanmaktadır. Bu anlamda sistemin bir çeşit çevrimiçi açık artırmaya benzediğini söylemek mümkündür. Verdiğiniz reklamın hedef kitlenize ulaşabilmesi için diğer reklam veren firmalarla rekabet etmesi gerekmektedir. Reklam kredisi ise reklamınızın LinkedIn’de görüntüleneceği promosyon süresini belirleyen faktördür. LinkedIn’de reklam ücretleri 1.000 görüntülenme üzerinden ödenebileceği gibi tıklama başına da ödenebilmektedir. Bu doğrultuda platform, promosyon süresi sona erene kadar daha önce satın aldığınız ve hesabınızda bulunan reklam kredilerini kullanarak reklamınızın hedef kitlenize gösterilmesini sağlayacaktır.

LinkedIn’de Reklam Verme Adımları

LinkedIn üzerinden şirketinizin adına reklam kampanyası oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki işlem adımlarını izleyerek, bunu kolayca yapabilirsiniz.

1. Campaign Manager üzerinden oturum açın ya da hesap oluşturun

Reklam kampanyanızın en iyi şekilde ifade edebileceğiniz spesifik bir isim seçmeyi ihmal etmeyin. İsmi seçerken aşağıdaki ayrıntılar kullanılabilir:

  • Sektör/İş kolu
  • Ürün/Hizmet
  • Kampaya türü tanımlama (Örneğin, yazılım eğitimi)
  • Coğrafi bölge/Lokasyon
  • Kampanyanın zaman aralığı
linkedin kampanya yöneticisi

2. Kampanya hedeflemesi yapın

LinkedIn, reklam kampanyaları için kullanıcılara 50.000’den fazla kişilik bir hedef kitlesi oluşturulmasını tavsiye eder. Hedefleme konusunda aşağıdaki adımları takip ederek işlemlere devam edebilirsiniz.

  • Kalıcı konumunuzu belirleyin.
  • Kampanyanıza dahil etmeyi uygun gördüğünüzü alanları ekleyin, diğerini harici tutun.
  • Hedef kitlenizi çeşitli demografik nitelikler üzerinden oluşturun. (Şirket, eğitim, iş ve ilgi alanları vb.)
  • Hedef kitlenizi genişletmek için “veya”yı, daraltmak için ise “ve”yi kullanın.

Tüm bunlara ek olarak; haber bülteni aboneleri, web sitesi kullanıcıları üzerinden potansiyel müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz. Eşleşen kitle seçeneği ile efektif bir hedefleme yapabilirsiniz.

3. Reklam tipi seçin

Reklam kampanyanıza en çok hitap edeceğini düşüneceğiniz reklam formatını seçin. Resim, video, carusel resim, mesaj, metin ya da dinamik reklam seçeneklerinden birini tercihleriniz doğrultusunda ekleyebilirsiniz.

4. Bütçe ve reklam planı belirleyin

Platform üzerinden gerçekleştireceğiniz kampanya için bütçeyi total ve günlük olarak belirleyebilirsiniz. Reklam teklifi ile tıklama ya da gösterim başına maliyetler seçeneğinden birini tercih edin. Eğer sponsorlu InMail kampanyası oluşturmayı plandıysanız, gösterim başına maliyet seçeneğini tercih etmelisiniz. Ayrıca yapılan araştırmalara göre önerilen reklam aralığını tercih edenlerin %33 daha fazla verim aldığı tespit edildi.

Bu blog içeriğimiz ilginizi çekebilir: Instagram Reklam Fiyatları

5. Dönüşüm oluşturun

LinkedIn kampanyanızını takip edebilmeniz için isteğe bağlı bir dönüşüm mekanizması oluşturabilirsiniz. Bu sayede kampanyanızı yayınladıktan sonra Insight Tag yükleyerek hedef kitlenizin reklam üzerinde gerçekleştirdiği işlemleri izleyebilirsiniz.

6. Kampanyanızın önizlenimine bakın

Reklam kampanyanızın sayfa içerisinde nasıl görünebileceğini öğrenmek için önizlenimini mutlaka kontrol edin. Bu sayede kampanyanızın kontrolünü sağlayabilirsiniz. Sponsorlu InMail yöntemini kullanıyorsanız bir test mesajı gönderebilirsiniz. Kampanyanızın standartları karşıladığını analiz ettikten sonra, reklamınızı yayınlayabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

LinkedIn Profili Nasıl Olmalı?
LinkedIn Profili Nasıl Olmalı?

İşverenleri profesyonellerle buluşturan en kullanışlı ve avantajlı web hizmetlerinden biri LinkedIn. Bu platform üzerinden profil oluşturabilir, özgeç...

Reklamınızın yayınlanmak için onaylanma süreci ortalama 24 saat sürmektedir. Mevcut durumu öğrenebilmek adına Campaign Manager üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz. Kampanyanızın metriklerini izlemek için performans grafiğini kullanabilirsiniz. Bu sayede reklamınız için gerekli olan optimize işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Linkedin Premium üyelik hakkında sitemizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

LinkedIn üzerinden reklam vermeye ek olarak LinkedIn SEO nasıl yapılır sorusu da büyük önem taşır.

Sıkça Sorulan Sorular

LinkedIn’e reklam vermek için Campaign Manager’ı (Kampanya Yöneticisini) kullanabilirsiniz.

Reklam kredisi reklamınızın LinkedIn’de görüntüleneceği promosyon süresini belirleyen faktördür.

LinkedIn’de reklam verme tipleri; metin reklamları, dönen reklamlar, banner reklamlar, sponsorlu reklamlar ve sponsorlu içerik reklamlarıdır.

Banner reklam, metin reklamları ve dönen reklamlar linkedin reklam çeşitlerindendir.

Profil bağlantısı 400 px X 400 px, sayfa boyutu 300 px X 300 px ve kapak fotoğrafı 1000 px X 425 px boyutlarındadır.

Linkedin üzerinden reklam vermek şirketinizin popülerliğini, daha fazla görüntülenmesini, markanızın bilinirliğini arttırmaya yardımcı olur böylelikle daha fazla maddi gelir elde etmenizi sağlar.

Enes Bulut

Yazılar: 469

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 51 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Koray
    Koray

    Linkedin üzerinden reklam vermenin nasıl yapıldıgını gormus oldum tesekkurler

  2. Mehmet
    Mehmet

    Linkedin üzerinden reklam verme ve bu işlemin nasıl yapılacağı ile alakalı güzel bir blog faydası olud