Son yılların kariyer hedefleri arasında yer almaya başlayan YouTuberlık, günümüzün en kazançlı işlerinden biri haline geldi. Hal böyle olunca da milyonlarca genç, YouTube üzerinden para kazanma hayalleri kurmaya başladı. YouTube, bol miktarda para ve popülarite kazandıran bir yol olduğu için YouTube’da varlık göstermeye çalışan insanların bu denli fazla olması hiç şaşırtıcı değil. Biz de bu yazımızda meraklıları için son günlerde en çok dile getirilen “YouTube 1 milyon izlenme ne kadar para kazandırır?” sorusunun cevabını vereceğiz. Ancak bu soruya makul bir yanıt verebilmeniz adına öncelikli olarak, YouTube’un ücret hesabını nasıl yaptığına bir göz atmalısınız. YouTube’un ücret hesabını anlamanız için ilk olarak reklam gelirlerinin nasıl analiz edildiğini bilmelisiniz.
YouTube temel olarak, algoritmalar ve izlenme sayıları üzerinden hesaplama yaparak izleme başına ücretlendirme sağlamaktadır. Bu ücretlendirmeyi yaparken de bilindiği üzere reklamları kullanmaktadır. Nitekim reklamlardaki görüntülenme oranı belirli bir noktaya ulaştığında hem reklamcıların hem YouTube’un kazancı artmaktadır. Bu kazanç ikileminde elbette ki, içerik üreticisi de payına düşen ödemeyi almaktadır. Peki içerik üreticilerinin kazancı hangi faktöre bağlı? YouTuber’ların kazançlarının belirlenmesi hususunda “Bin Gösterim Başına Gelir” faktörü kazanç birimi olarak baz alınmaktadır.
Reklam Gelirleri Nasıl Analiz Edilir?
Dijital ortamlarda reklam analizleri belirli metriklerin sunulduğu grafik ve sayısal değerler üzerinden incelenmektedir. Kanallar üzerinden kullanıcı akışı ve video izlenmelerini gözlemleyebilirsiniz. YouTube Analytics metrikleri kullanarak sayısal verileri belirleyebilirsiniz. YouTube Analystics raporlarıyla izlenme arttırmak için yazımıza göz atabilirsiniz. Öncelikle bu noktada belirli koşullarda video izlenme sayıları ücretlendirmeler üzerinden karşılaştırılacaktır. Böylece izlenme sayınıza göre birim fiyat üzerinden ücretlendirme alırsınız. İzlenme sayınız her bin izlenmede bir ücretlendirmeye dahil olur. Bununla beraber bütün YouTube video izlenme sayıları için taban olarak belirlenecek. Bin Gösteri Başına Gelir (BGBG) adlı sistem ücret hesaplarında kullanılan hesaplama yöntemidir.
YouTube Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?
YouTube hesabı ile içerik üretip para kazanan milyonlarca kişi vardır. Herkes bir YouTube hesabı açabilir ve içerik üretmeye başlayabilir. Eğer siz de YouTube üzerinden para kazanmak istiyorsanız bir kanal açın ve içerik üretmek istediğiniz bir alan belirleyin. Belirlediğiniz alana göre izlenme sayınız ve abone sayınızın artma eğilimi değişkenlik gösterir. Bu sebeple içerik üreteceğiniz alanı belirlerken çok dikkat etmelisiniz.
İçerik üretirken dikkat etmeniz bir diğer faktör de videolarınızın uzunluğu olacaktır. Uzun videolar içerisinde daha fazla reklam barındırır. Ancak reklam içermesi için bir videoyu olması gerektiğinden daha uzun hale getirirseniz bu kalite kaybına yol açar. Bunun için içerik üretirken öncelik olarak izlenme ve abone sayınızı artırmaya odaklanmalısınız. Belirli bir sayıda takipçi kitlesi elde ettikten sonra reklam vermek için bir planlama yapmanız gerekir.
YouTube Monetization Para Kazanma Şartları Nelerdir?
YouTube üzerinden herkes içerik üretebilir ve bunun üzerinden para kazanabilir. Ancak YouTube Monetization yani para kazanma özelliğini açmak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. İşte YouTube para kazanma şartları:
- En az 1000 Abone
- Toplam 4000 Saat Video İzlenme Sayısı
Eğer kanalınız bu 2 şartı yerine getiriyor isesiz de YouTube Para Kazanma özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Hızlı bir şekilde bu YouTube üzerinden para kazanmak istiyorsanız YouTube Abone Satın Al ve YouTube İzlenme Satın Al hizmetlerinden yararlanın. Bu sayede uzun süre beklemeden YouTube üzerinden para kazanabilirsiniz.
Bin Gösterim Başına Gelir Nedir?
1000 Gösterim Başına Gelir, YouTube üzerinde birçok farklı unsurla beraber değerlendirilmektedir. Bin gösterim sayısına ulaşan her bir YouTube videosu ücretlendirmeye tabi tutulmaya başlar. Ancak bu noktada belli başlı değişkenleri de hesaba katmak oldukça önemlidir. Videonun türünden kanalın abone sayısına kadar birçok etken ücretlendirmenin değişmesine neden olmaktadır. Bu sebepleri şöyle sıralayabiliriz:
- YouTube Kanalının Türü: Kanal türleri doğrudan reklam türleri ve hitap edilen kitleye göre farklılık gösterdiği için ücretlendirmeyi etkiler.
- Kanalın Abone Sayısı: Kanalın abone sayısı özellikle;10 bin, 100 bin, 1 milyon ve üzeri şeklinde yükseldikçe hitap edilen kitle genişlediği için ve YouTube belirli sayılardan sonra kanal sahiplerine seviye atlattığı için doğrudan fiyatlandırma da artış gösterir.
- Reklam İzlenme Sayısı: Reklam izlenme sayısı doğal olarak reklam verene yansır ve fiyat yükselir.
- YouTube Premium Geliri: Premium abone sayınız ve izlenme oranınız da fiyat yükselmesinde etkili olacaktır.
Bin Gösterim Başına Gelir, her bir YouTube reklam gösterimine karşılık olarak baz alınır. Bir reklamın birden fazla gösterimi için her gösterim bir kez daha sayılacaktır. Dolayısıyla bu birimin ortaya çıkışı, YouTube’un reklam verenden aldığı reklam ücretine katkı sağlayarak kanal sahiplerinin kazancını etkiler. Burada oynatma miktarına göre reklam verenin ödeme yapması söz konusudur. Kazançlar üzerinde tahmin yürütmek yukarıda da değindiğimiz konular üzerinden oldukça basit. Bu konuda YouTube 1 milyon izlenme kazancınıda kolaylıkla hesaplayabiliyoruz.
İzlenme Sayıları Üzerinde Tahmin Nasıl Yapılır?
İzlenme sayıları üzerinden kazanç tahmininizi, iki farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.
- Tahmini Gelir
Kanal türü, kanal abone sayısı, premium geliri gibi unsurların ele alınması olarak izlenme sayılarından ayrı bir noktada değerlendirebilirsiniz. Sonuç olarak asıl kazanç izlenme sayıları üzerinden hesaplanacaktır. Fakat bu olsa da diğer etkenler de mutlaka hesaba katılıyor. Bu değerlendirmeleri ortaya koyduktan sonra ise ikinci olarak tahmini reklam gelirleri hesaplaması devreye girer. Bu noktada BGBG hesabı yapabilirsiniz.
- Tahmini Reklam Gelirleri
Şöyle ki video izlenme sayınızın para kazandırma olasılığı, bu izlemeler içerisindeki reklam sayısına göre değişkenlik gösterecektir. Buna da son derece basit bir bakış getirirsek; bir videoda hiç reklam yoksa tahmini kazanç olmayacaktır. Eğer bir video içinde beş adet reklam gösterimi mevcut ise; aynı reklam birden fazla gösterildiği zaman bile fark etmez, tahmini kazanç 5 olarak alınır. Bir videoda tek reklam varsa doğal olarak 1 tahmini kazanç yani gösterim olarak sayılacaktır. YouTube 1 milyon izlenme için ne kadar veriyor, sorusunu kolayca cevaplandırabiliriz.
YouTube 1 Milyon İzlenme için Ne Kadar Para Veriyor?
1 milyon hesaplaması yaparken kategori, abone sayısı, premium gelirleri gibi konular sadece tahmini olacağından, eldeki net veriler üzerinden hesap yapmak daha yerinde olacaktır. Dolayısıyla direkt olarak taban ücretini belirleyip BGBG, hesabı yapmak daha doğru bir veri elde etmenizi sağlar. Üretilen içerik türünün BGBG birim fiyatını baz alarak 1 milyon izlenme hesabını rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden YouTube izlenme satın al hizmetini kullanarak izlenme sayılarınızı hızla arttırabilirsiniz.
YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...
Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...
Youtube Beğeni Satın Al hizmetimiz ile Youtube kanalınızın daha hızlı büyümesini sağlayabilitsiniz!
Gösterilecek yorum yok.