Youtube uygulamasında kanalı olan ya da bu uygulamayı aktif bir şekilde kullanan kullanıcıların, Youtube’un pek çok özelliğin bilmesi gerekmektedir. Bu özelliklerden bir tanesi de Youtube analytics olmaktadır. Peki, Youtube analytics nedir? Nasıl kullanılır? Nasıl yorumlama yapılır? Merak edilen bütün soruların cevabını içeriğimizde sizlere sunuyoruz.
Youtube Analytics Ne İşe Yarar?
Youtube analytics nedir? sorusunu soran kullanıcılarımız için şu şekilde bir tanımlama yapabiliriz: Youtube kanalında bulunan videoların, kullanıcılarla girmiş olduğu etkileşimi ölçen bir araçtır. Youtube günümüzde genç, yaşlı, büyük ya da küçük demeden herkesin kullandığı ve bazı paylaşımlar yaptığı önemli bir platform haline geldi.
Youtube’de eğer kullanıcılara
videolar çekiyorsanız, çektiğiniz bu videoların ne kadar izlendiği, analizinin
nasıl olduğunu ve nasıl yorumlanması gerektiğini bilmeniz gerekmektedir.
Çeşitli kriterlere bağlı olarak hazırlanan bu analizler, çoğu kişinin işine
yaramaktadır.
Youtube Analytics Nasıl Kullanılır?
Pek çok kullanıcının işine yarayan Youtube analytic güncelleme doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Analiz yapmak için ilk olarak Youtube Analytic Dashboard kısmına ulaşmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise, şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır:
- Kanalınıza giriş yaparken kullandığınız e-posta
adresiniz ve şifreniz ile Youtube’ye giriş yapmalısınız.
- Giriş yaptığınızda sayfanızın sağ üst kısmında
“Profil” kısmına tıklayın.
- Burada karşınıza bir menü açılacak.
- Açılan bu menü içerisinde Youtube Studio kısmına tıklayın.
- Tıkladığınızda ise Youtube Studio Dashboard kısmı ile
karşılaşabileceksiniz.
- Son olarak giriş yaptığınız sayfanın sol alt kısmında
Analizler kısmına tıkladığınızda işleminizi tamamlamış olacaksınız.
Giriş yaptığınız bu alanda son 28 gün içerisindeki analizlerinizi görüntüleyebilir, yorumlayabilirsiniz. (Youtube Destek)
Youtube Analytics Uygulamasında Dikkatli Olmanız Gereken Noktalar
Kullanıcılara büyük faydalar sağlayan Youtube analytic sayesinde izlenme arttırma konusunda çıtanızı yükseltebilir ve abone sayınızı arttırabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için sıralıyoruz:
- İzlenme Süresi: Rapor içerisinde sizlere izlenme süresi aktarılacaktır. Bu şekilde kullanıcılarınızın hangi içeriği ne kadar süre izlediğini öğrenebileceksiniz.
- Görüntüleme Yüzdesi: buradaki yüzde, ortalama yüzdedir. Videonuzun kullanıcılarınızın ilgisini ne kadar çektiğini öğrenebilirsiniz.
- Kalite Kriteri: bu kriter sayesinde, videonuzun ne kadar kaliteli olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Yani kullanıcılarınızın sizin videonuzu sonuna kadar mı izliyor yoksa yarısında mı terk ediyor?
- Yeniden İzlenme Oranı: Videonuzun belli kısmını yeniden izlenme oranını görüntüleyebilirsiniz. Videonuzun belirli bir kısmı yeniden izleniyorsa, videonuzun ilgi çektiğini söyleyebiliriz.
- Etkileşim: videonuz ile ilgili bütün kriterler bu aşamada görünmektedir. Aldığınız yorumlar, beğeniler, beğenmemeler vb.
- Tıklanma Oranı: Küçük resimli olan videoların ne kadar tıklanma alabileceğini göstermektedir. Trend olan videoların arasına giren videolar, bu aşamada değerlendirilmektedir.
- Oynatma Listesi: Videolarınızdan düzenli verim alabilmenizi sağlayan önemli bir kriterdir. İçerikleriniz ne kadar uzun süre izlenirse, kanalınızın izlenme süresi de o kadar artacaktır.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Hakkında Çok Sorulan Sorular
YouTube, en çok kullanılan video platformu olmasının yanı sıra aynı zamanda en çok arama yapılan 2. büyük arama motoru konumundadır. Böylesine büyük b...
YouTube’dan Para Kazanma Yöntemleri
Çoğu kişi için bir hayal gibi gözükse de YouTube para kazanma açısından girişimci bir ruha sahipseniz çok fazla fırsat barındırır. Eğer düzenli bir şe...
YouTube Altyazı İndirme işlemi hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!
Youtube kanalınızı büyütmek ve geliştirmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.instatakipci.com/youtube-begeni-satin-al